Kiezen tussen een fotograaf of videograaf

Geschreven door
Robert

Kiezen tussen een fotograaf of videograaf

Geschreven door
Robert de Laat

Foto, video, of gewoon beide?

Je wilt natuurlijk jullie trouwdag zo goed mogelijk laten vastleggen. Over 25 jaar is het fantastisch om goed terug te kunnen blikken naar die magische dag. Een mooi fotoboek is prachtig om doorheen te bladeren, maar een aftermovie brengt je gelijk terug naar de sfeer en ambiance op de dag zelf. Fotograaf of videograaf? Of gewoon beide?

Fotografie en videografie geven andere resultaten

Een fotograaf op een huwelijk is een voor de hand liggende keuze. Je bent al het hele jaar bezig met alle voorbereidingen en dan zijn de aandenkens aan die mooie dag natuurlijk extreem dierbaar. De foto van oma die met haar zakdoek een traantje wegpinkt, die kleine nichtjes die de rozenblaadjes strooien en natuurlijk de blik van jouw partner als jij voor de eerste keer tevoorschijn komt.

Laat de hele dag goed vastleggen en laat het daarna inbinden met een mooi fotoboek van bijvoorbeeld Profotonet. Met al dat moois, heb je dan nog wel een video nodig?

Tip: je kan een videograaf ook als cadeau vragen van je bruidspersoneel

Jullie eigen wedding aftermovie

Een video neemt de kijker volledig mee op jullie huwelijksdag. Video zorgt voor dat cinematische sprookjesbeeld dat jullie verdien en leent zich uitstekend om een hele storyline over te brengen. De hele dag meemaken van het begin tot het einde. Bijvoorbeeld de voorpret met het bruidspersoneel aan het begind van de dag, dat is iets wat niet veel mensen zien. Dat is zo intiem. De hele tafel vol met heerlijk ontbijt, papa die zijn das niet kan knopen, de bruidsjurk hangt sierlijk klaar om eindelijk gedragen te worden. Deze gezellige chaos is als een stilte voor de storm en leent zich perfect om vast te leggen op video. Beweging, mimiek en sfeer zijn juist de krachtige punten van een video. Als je dat dan combineert met prachtige muziek...knappe kijker die het dandroog houdt.

Sharing is natuurlijk caring

Bij een fotograaf kan het soms nog wel flink lang duren voordat jullie foto's bewerkt zijn. De gemiddelde oplevertijd is 6 weken. Een videograaf van film mijn wedding is daarentegen al klaar binnen 24 uur. Dus als al je vriendinnen je de volgende dag appen om beeldmateriaal, hoef je dus niet die half onscherpe foto die je tante maakte te sturen, maar kan je iedereen gelijk de video sturen. Iedereen is direct weer even terug als jij ze meeneemt naar jullie dag.

Conclusie

Er hangt natuurlijk een prijskaartje aan beiden. Mocht je er echt maar een kunnen nemen, dan raden wij aan dat je dan gaat voor een fotograaf. Maar als het even kan, neem dan ook zeker een videograaf. Een prachtige aftermovie van jullie huwelijk die door de wereld gezien mag worden.