Tips voor trouwen tijdens COVID

Geschreven door
Robert de Laat

Tips voor trouwen tijdens COVID

Geschreven door
Robert de Laat

Trouwen tijdens covid: tips voor jouw perfect wedding

Afgelopen jaar en de aankomende tijd is het natuurlijk een andere manier van trouwen dan wij gewend zijn. De regelgeving kan van de ene op de andere dag wijzigen, maar we zien ook veel mooie voortgang op medisch gebied waardoor we al voorzichtig hoopvol kunnen zijn om het trouwseizoen weer te starten. Het is wellicht een ander soort huwelijk dan je had verwacht, maar het is daarmee ook een absoluut uniek huwelijk. Ik krijg veel aanvragen voor huwelijken dit seizoen, en heb de beste COVID tips voor je verzameld.

Laat mondmaskers voor jullie gasten drukken in jullie eigen thema

We zijn zo langzamerhand gewend om mondmaskers te dragen op events, maar om nou te zeggen dat deze zo goed passen bij een smoking? Laat vooraf anders mooie maskers maken met jullie logo of kleuren van het huwelijk. Dan zullen de voorzorgsmaatregelen ook niet zo de boventoon voeren en mooi inblenden met jullie dag.

Tip: Maak je eigen mondmasker voor je gasten

Laat je huwelijk vastleggen zodat afwezigen kunnen meegenieten

We zijn zo langzamerhand helemaal gewend dat je kan Zoomen of Teams vergaderen. Je kan dit natuurlijk ook op je huwelijk doen. Aangezien dit best een technisch verzoekje is, zou ik aanraden om dit wel echt uit te besteden en niet door je tante te laten doen die wellicht niet zo goed weet om te gaan met een kleine technische hapering. Bij Budgetcam kan je voor niet al te veel geld bijvoorbeeld al een mooie setup huren van twee camera’s. Een livestream is natuurlijk live, maar kan wellicht een beetje statisch voelen omdat de camera’s op een vaste plek staan. Je huwelijks registratie zal er dan wellicht een beetje uitzien als een van de COVID persconferenties.

Als je een videograaf inhuurt, dan kan hij of zij de dag echt vanuit elke hoek vastleggen. Een videograaf van film mijn wedding is bijvoorbeeld al klaar binnen 24 uur. Dus als al je familie en vrieden je de volgende dag appen om beeldmateriaal, hoef je dus niet die half onscherpe foto die je tante maakte te sturen, maar kan je iedereen gelijk die video sturen. Iedereen die er niet bij kan zijn, zal helemaal meegenomen worden in jullie sprookje.

Durf te vragen naar de annuleringen opties

Het is natuurlijk niet leuk om al bij stil te staan, maar het kan natuurlijk zijn dat er opeens iets wijzigt in je situatie waardoor je wellicht je trouwerij moet verplaatsen. Veel leveranciers waarmee je in zee gaat zullen een soort van garantie willen in de vorm van een aanbetaling. Laat je hierdoor niet onder druk zetten omdat je graag met hun wilt samenwerken. Niemand houdt van dubbele kosten.

Wat je kan voorstellen is dat je bijvoorbeeld de aanbetaling wilt doen, maar deze als korting kan krijgen op de nieuwe data als deze bijvoorbeeld verplaatst wordt. Er zijn veel partijen die kosteloos mee verhuizen naar je nieuwe datum. Al die COVID wijzigingen kunnen voor onrust zorgen. Voorkom stress en kosten vanwege partners met wie je werkt. Er zijn er genoeg in Nederland, dus als het niet goed voelt, zoek dan gewoon verder.

Conclusie

Je bent verliefd en wilt zo snel mogelijk deze dag met jouw geliefde meemaken. Groot of klein, dat maakt allemaal niet uit, het gaat om jullie. Geniet van deze unieke dag, want later kan jij zeggen dat je in tijden van een wereldwijde pandemie de mooiste dag van je leven hebt gehad. En als je hem dan ook kan vastleggen, kan de hele wereld er van meegenieten. Succes met alle voorbereidingen!

Foto: Alexander Sporre